
Telefon: 63891070
Online Booking
Vi minner om at online booking hos våre terapeuter er for private timer og forsikring

Idrettsskader
Veien tilbake
På klinikken jobber det fysioterapeuter som har lang erfaring innen behandling av idrettsskader, samt opptrening og rehabilitering etter operasjon. Etter en idrettsskade kan veien tilbake virke lang og vanskelig, vi er her for å veilede deg riktig og gi råd for hva du kan gjøre fremover etter en skade, og hvordan man skal unngå at en gammel skade kommer tilbake.
Under kan du lese litt om de vanligste skadene innen idrett vi ser daglig på klinikken.
Er det ønskelig med skadeforebyggende kurs for din klubb eller en klubbavtale med oss? Ta kontakt på mail eller telefon
Idrettsskader
Velg en idrett nedenfor og les mer om hvilken skade som kan oppstå, hvordan du kan behandle det og veien videre med opptrening og behandling.
På klinikken er fysioterapeutene vant med å holde skadeforebyggende kurs for idrettsklubber og lag rettet mot den aktuelle idretten, ønsker dere et kurs eller en klubbavtale med oss er det bare å ta kontakt.

Håndball skader skjer ofte, og kne, ankel og skulder er mest utsatt. Med skadeforebyggende trening kan skadene halveres. Her kan du lese mer om de forskjellige skaden, hvordan du kan unngå dem og forventet rehabiliteringstid når skaden inntreffer.

Et strukturert oppvarmingsprogram bør være en del av enhver treningsøkt og kamp. Dette reduserer skaderisikoen med opptil 50 %.
Skadestatistikk på elitenivå viser at det er en spiller per kamp som skader seg slik at han eller hun ikke kan trene eller spille fotball dagen etter

Innebandy er en idrett hvor plutselige retningsforandringer skjer i kombinasjon med høy intensitet. Det er her ofte de akutte skadene skjer, men skader som får lov til å utvikle seg over lengre tid er også tydelige i denne sporten.
Les mer om de vanligste skadene i innebandy og hvordan du kan unngå dem med riktige øvelser, råd og veiledning.

Skadestatistikk på elitenivå viser at det er en spiller per kamp som skader seg slik at han eller hun ikke kan trene eller spille fotball dagen etter
Til tross for at ishockey er en røff idrett, ser man relativt få alvorlige skader. I ishockey forekommer det en blanding av skader som oppstår akutt og skader som utvikler seg over tid.

Treningen bør trappes opp gradvis. Det er lurt å kombinere riktig belastningsstyring og basistrening.
De vanligste løpsrelaterte skadene er smerter rundt kneet. Deretter følger skader i leggen, ankelen eller foten.

Trapp opp treningsmengden gradvis, spesielt etter en sykdomsperiode. Ha fokus på å få nok hvile og restitusjon. I tillegg bør du gjøre skadeforebyggende øvelser. Skadene som forekommer hyppigst i langrenn, er hovedsakelig knyttet til overbelastning.

Innen idrettsskader har man tidligere brukt PRICE prinsippet, men med nyere forskning heter det nå POLICE og prinisippet er endret noe

Ønsker du et skadeforebyggende kurs for din klubb eller en avtale med klinikken?
Les mer hva det innebærer og hva vi kan tilby

Info kommer!